Вече бившият пилот във Формула 1 - Себастиан Фетел, призна за разговори между него и покойния Ники Лауда за евентуално негово преминаване в отбора на Мерцедес.

Германецът не е бил далеч от това да се окаже съотборник на най-големия си противник на пистата - Люис Хамилтън. Това се е случило между 2017-2018-та година, когато двамата си оспорваха световната титла във Формула 1.

"Имаше такава възможност и аз говорих с Ники. Това беше някъде към средата на периода ми във Ферари. Това щеше да е голяма новина, защото тогава Люис беше безспорния номер 1 и не мисля, че в тима щяха да са доволни и двамата да караме за него. Освен това и аз не проявих голям интерес към тази идея, защото тогава бяха фокусиран върху Ферари", сподели Фетел.

"Мечтата ми беше нещата там да се получат. Говорихме си с Ники, но нещата не бяха толкова сериозни. Мисля, че за мен щеше да е голямо предизвикателство да съм съотборник с Люис и аз щях да му се насладя, но не ни беше писано. Както казах по това време моят фокус беше върху Ферари. Не исках да сменям отбора и да печеля с Мерцедес, но така и не успях да спечеля с Ферари. Примирил съм се с този факт", допълни той.

"Мисля, че щеше да ми хареса да се боря с Люис, ние се разбираме много добре. Нашият звезден миг беше в Азербайджан през 2017, когато имахме дребно недоразумение на пистата", припомни си бившият германски пилот.