Карлос Сайнс се надява подиумът в Маями да бъде повратна точка за целия му сезон и да постигне още по-голям успех още в домашното си състезание по-късно през месеца. Той се класира на трето място в САЩ зад победителя Макс Ферстапен (Нидерландия, Ред Бул) и съотборника си Шарл Льоклер (Монако, Ферари). 

Сайнс обясни, че все още изпитва болки в тила, появили се при катастрофа в петъчната свободна тренировка. Испанецът бе въвлечен и в инцидент с Даниел Рикардо (Австралия, Макларън) в Имола, а две седмици по-рано той направи още едно отпадане.

"Петъчната катастрофа беше много неприятна и определено не бях на 100 процента днес (б.пр.- след състезанието в неделя), а освен това все още нося със себе си товара на двете поредни отпадания. Всичко това се усеща и проблемите ми са комбинация от много неща. Просто на моменти в състезанието не можех да натискам на 100 процента и затова понякога изглеждах по-бавен", заяви той.

Последният пилот на Ферари с победа в Испания е Фернандо Алонсо през 2013, а Сайнс е готов да промени това.

"Беше ми нужно да направя цяло състезание и успях. Само така мога да вляза отново във форма и да усетя работата на болида с използвани гуми. Допуснах няколко грешки, но направих добър тест на автомобила. Нужен ми бе за предстоящите състезания и най-вече за следващото - домашното ми Гран при, където се надявам да бъда в най-добра форма", добави Сайнс.