Пилотът на Ферари - Карлос Сайнц-младши, записа страхотен резултата, след като помогна за двойната победа на „черните кончета“ в Гран при на САЩ. Испанецът остана втори зад съотборника си и победител Шарл Льоклер, като записа шестия си подиум този сезон във Формула 1. Сайнц, обаче, остана недоволен, тъй като на старта на състезанието загуби шанса си за победа.

„Поздравления за целия тим, за Шарл, страхотен резултат, който ни връща в битката за титлата при конструкторите. Знаех, че състезанието ще се реши на старта и знаех, че Ландо и Макс ще се борят здраво още в първия завой. Но за съжаление това стана точно пред мен, там загубих състезанието и не успях да изляза начело. Оттам нататък имах страхотно темпо, но нямах възможност за нещо повече от второто място“, сподели Сайнц.

Снимки: Gulliver/GettyImages
85 снимки

Испанецът разкри за силните страни на болида SF-24, който се оказа единственият автомобил в челото, който е без подобрения за състезанието в Остин.

„Това е основната сила на колата ни тази година, можем да правим дълги серии от обиколки с гумите с много малка деградация, това много ми харесва тази година. Миналата година трябваше постоянно да се защитаваме и губехме много позиции, но сега можем да натискаме и да атакуваме. Надявам се, че ще продължим така до края на сезона“, каза още Сайнц.