Джордж Ръсел поведе на старта на Гран при на Австралия, но по-късно състезанието се обърка за пилота на Мерцедес. Първото прекъсване на надпреварата дойде малко след като бе сменил гуми при излизането на кола за сигурност. Това го върна няколко места в колоната. После повреда в задвижващата система го извади от състезанието. Агрегатът в болида Мерцедес F1 W14 на англичанина направо се подпали. Ръсел бе разочарован от станалото, но изрично отбеляза, че в Мелбърн представянето му бе добро.

„Този уикенд свършихме всичко както трябва. Направихме страхотна квалификация вчера, днес стартът бе перфектен. Справихме се чудесно с първия стинт. Дори можех да го удължа още малко. Чувствах се добре и силен в колата и през трите дни“, обясни пилотът.

„Не виждах причина да не се борим за победа. Затова съм разочарован. В момента, в който минах през десети завой, усетих нещо. Три завоя по-късно спрях. Като не ти е ден, просто не ти е ден“, допълни Ръсел

„Имаме още работа, за да настигнем Ред Бул, но този уикенд имаше положителни неща. При всяко излизане на пистата извличахме максимума. Взехме всичко от колата и се гордея със свършената работа“, каза още той.