Отборът на Мерцедес направи най-доброто си състезание от началото на сезона във Формула 1. Пилотите Люис Хамилтън и Джордж Ръсел се качиха на подиума в Барселона, като завършиха следователно втори и трети. Те останаха далче от победителя Макс Верстапен. Все пак това бе най-доброто класиране на тима от началото на сезона. 

Ръсел и Хамилтън не пропуснаха да отдадат заслуженото на резервния пилот Мик Шумахер и екипа на Мерцедес, като те са изиграли ключова роля в по-доброто представяне на титулярните пилоти в неделното състезание.

Gulliver/GettyImages
52 снимки

"В петък настройките на колата не бяха добри, балансът липсваше. Цяла вечер Мик и екипът работят в симулатора и това ни помогна в съботния ден", сподели Люис Хамилтън.

Джордж Ръсел стартира 12-и в Гран При на Испания, а завърши трети в едно отлично състезание за него. 

"Може би се чувствахме по-добре в Барселона заради по-хладните условия на пистата. Отборът свърши страхотна работа. Мик и екипът работиха в симулатора цяла нощ, те бяха там много след полунощ, за да ни помогнат с настройките за състезанието. Мисля, че като отбор може би ние се развиваме най-бързо", сподели Ръсел след неделната надпревара.