Джордж Ръсел завърши с най-бързо време в последната трета тренировка за Гран При на Великобритания. В последната сесия преди квалификацията на "Силвърстоун" трима британци запълниха подиума. Като втори и трети се наредиха Люис Хамилтън и Ландо Норис.

Ръсел си гарантира първата позиция с обиколка за 1:37.526 в средата на сесията, в която пилотите използваха само гумите интермедия заради водата, която беше върху пистата. Първата половина на тренировката се проведе на изсъхваща настилка, след което във втората половина над „Силвърстоун“ отново започна да вали и това не позволи записването на по-бързи турове.

Още в началото на сесията пилотите имаха много проблеми с движението по мократа писта, а Пиер Гасли се завъртя и затъна в чакъла, което пък доведе до неговото отпадане от сесията. 

Четвърти завърши Карлос Сайнц, а зад него се наредиха Макс Верстапен и Шарл Леклер, които завършиха на пето и шесто място с изоставането от съответно 0.854 и 0.925. В топ 10 в последния час за подготовка влязоха още Оскар Пиастри, Серхио Перес, Нико Хюлкенберг и Алекс Албон.

В 17:00 часа ще се проведе квалификацията за неделното състезание на "Силвърстоун" като може да я гледате пряко по DIEMA SPORT 2.