Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел заяви, че не смята за нужно Макс Верстапен да му се извини за поведението си в събота в Баку, когато обиди британеца след дискусията между тях за инцидента в началото на спринта. Ръсел определи действията като Макс като „разочароващи”, а в също в събота Верстапен обясни пред нидерландските медии че Джордж е „принцеса” защото не е искал световният шампион да се бори за позиция.

„Не, не съм говорил повече с Макс по въпроса, няма какво повече да му кажа – коментира британецът. – Всеки може да реагира разгорещено, не знам дали сега се чувства по-различно. Но това си беше състезателен инцидент.”

След това Ръсел потвърди, че няма намерение да търси извинение от страна на световния шампион и добави, че някои от коментарите на Макс не са му допаднали.

„Изобщо няма нужда Верстапен да ми се извинява – заяви Джордж. – Но той е двукратен световен шампион, начело е в шампионата. Това мен не ме засяга, но част от тези коментари са разочароващи и с тях Макс сваля нивото. Той е супер добър човек, страхотен човек, смятам че подобни думи са ненужни.”

Британецът призна, че с оглед на разправията след финала в събота е предполагал, че става въпрос за по-сериозен инцидент от побутванията с Макс и затова допълни, че е останал изненадан от бурната реакция на пилота на Ред Бул.