Световният шампион във Формула 1 Нико Розберг изказа интересно мнение след Гран При на Китай. Според оттеглилия се германски състезател в Шанхай Ферари и Себастиан Фетел са изпуснали златен шанс да извлекат максимума от психологическата дупка, в която се намира звездата на Мерцедес Люис Хамилтън.

Дори препасан с рекорд, Хамилтън обяви уикенда в Китай за бедствие

Британецът финишира 4-и в Китай, което беше позитивно за него предвид факта, че Фетел потегли от първа позиция, а накрая завърши 8-и. Германският ас на Ферари спечели откриващите 2 старта за сезона, с което нанесе сериозен удар по самочувствието на Хамилтън и Мерцедес.

Как се представиха Ферари и Мерцедес в Китай?

Розберг, който надви британеца за титлата преди 2 години, сподели пред бразилското издание „Глобо”, че Хамилтън има навика да се поддава на разочарованието, когато нещата не вървят по желания от него начин. „Това е типична фаза за Люис. Когато нещата не вървят, той започва да губи почва под краката си, мотивацията му спада, което води до това, че мъките му продължават малко по-дълго”, коментира Розберг.

„Обикновено Люис страда по този начин за едно, две или три състезания. Опонентите му трябва да използват подобни периоди максимално добре. Себастиан не успя да постигне това”, допълни бившият ас на Мерцедес.