Пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Шарл Леклер трябва да се поучат от световния шампион Люис Хамилтън и да бъдат по-откровени за своите грешки, заяви шефът на Формула 1 Рос Браун. По време на състезанието в Бразилия през изминалия уикенд двата болида на „Скудерията“ се блъснаха един в друг и отпаднаха от надпреварата. След надпреварата никой от двамата не пое вината за случилото се.

Браун, който е бивш технически директор на Ферари, намекна, че с такова поведение тимът на „черните кончета“ трудно ще детронира Мерцедес.

"Не бих искал да взимам отношение кой от двамата има по-голяма вина за инцидента. Но погледнато трезво, добре би било един от тях да последва примера на Хамилтън и веднага да си признае вината – както направи шампионът след удара с Албън", сподели Браун.

"Ако Ферари наистина искат да прекратят доминацията на Мерцедес, трябва не само да осигурят по-силна кола догодина, но и да се уверят, че подобни инциденти няма да се повторят. Формула 1 е отборен спорт, особено в Маранело“, добави още шефът на Формула 1.