Пилотът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Даниел Рикиардо потвърди, че ще вземе участие в оставащите до края на сезона 2 състезания.

След като в Мексико австралиецът трябваше да преглътне 9-и случай, в който не е в състояние да финишира, той се закани, че няма повече да се качи в „прокълнатата” си кола. В съвсем сериозен тон 29-годишният състезател, който от другия сезон преминава в Рено, заяви, че не вижда смисъл да участва.

„Ще оставя колата на Пиер Гасли (новият съотборник на Макс Ферстапен от 2019-а – б.р.). Аз приключих с нея”, коментира състезателят.

Очевидно няколко дни по-късно Рикиардо е премислил становището си и го сподели пред феновете си в „Инстаграм”. „Ще участвам в последните два старта. Точно за това съм тук”, каза той.

„През тази години имахме имахме огромни пикове и спадове, очевидно повече спадове, така че е дразнещо. Дължа го (да кара в оставащите състезания – б.р.) обаче на себе си, на феновете и на момчетата, които си скъсват задниците от работа за тези състезания, след които се разделяме.”

„Ще бъда там. Просто имах нужда от няколко дни почивка. Сега съм по-добре”, допълни Рикиардо.

Сезон 2018 във Формула 1 приключва със стартовете за Големите награди на Бразилия и Абу Даби.