Пилотът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Даниел Рикиардо коментира по интересен начин поредния епизод на технически несгоди, който трябваше да преглътне по време на състезанието за Голямата награда на Мексико. Напускащият отбора в края на сезона австралиец призна, че няма търпение да се махне от „прокълнатата си кола” и да я предаде в ръцете на Пиер Гасли.

Състезанието на „Аутодромо Ерманос Родригес” беляза общо 9-ия път дотук през кампанията, при който 29-годишният състезател не успя да финишира. За да бъде този път разочарованието дори по-голямо, колата на Рикиардо го предаде 10 обиколки преди края, когато той се движеше на трета позиция.

„Не мисля, че думата „раздразнение” все още е точната за мен. Всичко изглежда толкова безнадеждно”, коментира Рикиардо, който от другия сезон ще кара за Рено.

„Знаете ли, честно казано, предвид положението, в което се намирам, вече не считам за нужно изобщо да излиза в неделите (има предвид самите състезания – б.р.). Не виждам смисъл да участвам в оставащите 2 състезания.”

„Не съм имал чисто състезание или уикенд вече толкова дълго време. Не съм суеверен или някаква подобно глупост, но тази кола… Тя е прокълната. Не намирам други думи у себе си.”

„Безпомощен може би е най-правилната дума. Просто нещата, които ми се случват в неделя… Не мога да ги обясня. Тази кола… Просто ще я дам на Гасли, аз приключих с нея”, заяви разочарованият Рикиардо.