Пилотът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Даниел Рикиардо показа, че бъдещето му при австрийците не е съвсем сигурно. Австралиецът предупреди, че ако през следващия сезон тимът не успее да се бори за световната титла, то той ще преразгледа приоритетите си.

Настоящият контракт на Рикиардо ще изтече именно в края на 2018 година, а не е тайна, че той представлява апетитна хапка за всички водещи отбори. Състезателят е все още на 28 години, което значи, че предлага дългосрочна перспектива.

Имаше ли Рикиардо реален шанс за победа в Сингапур?

Отстъплението на Ред Бул спрямо Ферари и Мерцедес със сигурност не се нрави на Рикиардо, който в хода на сезона имаше проблем и със съотборника си Макс Ферстапен. „Тази година е ясно, че няма да спечелим титлата, но през следващата наистина трябва да бъдем в позиция, която да ме убеди, че в най-кратко време ще го постигнем”, сподели австралиецът.

Рикиардо нападна Ферстапен, нарече го "аматьор"

„Виждам, че ми остават още няколко години в спорта, но вече не съм онова младо хлапе. Вече пробиват 19-годишни момчета, които разполагат с повече време пред себе си. Затова и аз търся успехи в по-кратки срокове.”

„Ако не спечелим световната титла през следващата година, то поне трябва да видя знаци, че можем да преследваме трофея през 2019 година. Изкарах доста състезания в Ред Бул, постигнах много успехи, но ми остава едно последно препятствие, което да покоря. В идеалния случай ще е с Ред Бул. В името на общите ни интереси, ще искаме да го постигнем заедно”, каза Рикиардо.