Пилотът на Ред Бул Даниел Рикиардо ще потегли последен в утрешното Гран При на Германия, след като надвиши лимита за смяна на определени части по двигателя си.

Австралиецът е получил своята трета мотор-генераторна единица за кинетичната енергия (MGU-K), което води до наказание от 10 места. В колата е поставена и трета батерия, както и трета електроника, като и двете прибавят по 5 места към санкцията..

Според правилника за сезон 2018 всеки пилот, който акумулира наказание от 15 и повече позиции, автоматично се премества на последно място в стартовата решетка.

Шефът на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнер не изключи на болида на Рикиардо да бъде монтиран и четвърти двигател, което ще донесе от своя страна още 10 места наказание.

От „биковете” обясниха, че са избрали да изтърпят наказанията си тази седмица на „Хокенхайм“, тъй като се очаква те да бъдат много бързи в следващия старт на „Хунгароринг“. В Унгария е много по-трудно да наваксаш позиции в сравнение с немското трасе.

Квалификацията за Гран При на Германия може да наблюдавате по DIEMA SPORT 2 днес от 16 часа, а също и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Същинското състезание е в неделя от 16,10 часа, като каналите са същите.