Даниел Рикардо бе вбесен заради многобройните повторения от катастрофата на Ромен Грожан в Гран при на Бахрейн. Състезанието бе спряно за час и половина, след като французинът претърпя много тежък инцидент. Маршалите трябваше да поправят разкъсана мантинела и през тези близо 90 минути предаване ситуацията бе показана от множество различни ъгли, включително и с кадри от онборд камерата на Хаас-а.

Gulliver/GettyImages
36 снимки

„На първо място, радвам се, че той е добре – от онова, което видях. Но съм отвратен и разочарован заради това, че Формула 1 показа или избра да покаже каквото бе излъчено“, заяви Рикардо.

„Повторение след повторение на пожара и разцепената наполовина кола. И сякаш това не беше достатъчно, та пуснаха и онборда му! Защо ни е да гледаме това? Състезаваме се след час, семейството му продължава да вижда кадрите, семействата на всички ни ги гледат. А ти си играеш с емоциите на хората. Това не е забавление. Вбесих се. Много, много лошо. Имаше усещане като че ли е игра, а то не е. Имаме късмет, че е с нас, но можеше да е съвсем различна история. И не е добре да се показва като че ли е нещо от Холивуд. Направете го на следващия ден, не сега", добави още той.