Става все по-възможно да видим Даниел Рикардо обратно в болид от Формула 1. Винаги усмихнатият австралиец може да се завърне съвсем скоро като титулярен пилот в Алфа Таури. Поне такива са слуховете, след като стана се появи информация, че на Рикардо вече са му взимали мерки в пилотското място на болида, докато Ник де Врис е пред освобождаване, ако не си подобри резултатите. 

Началото на сезона за нидерландеца бе трудно и той не успя да запише точки в петте състезания до този момент. На два пъти завърши 14-и в Бахрейн и Саудитска Арабия, а след това отпадна на 15-ото място в Австралия, след което пък дойде отпадане и в Баку. Миналата седмица в Маями завърши 18-и в колоната. Така Де Врис заема последното място в шампионата, което споделя с Логан Сарджънт, който също няма точка в актива си към момента.

Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко иска да види прогрес в представянето на Де Врис до Гран При на Испания. споделя Motorsport. Ако нидерландеца не се справи със задачата, то един от вероятните му заместници е именно бившият пилот на Ред Бул - Даниел Рикардо, който през този сезон е резервен пилот при "биковете". Де Врис ще има три състезания, които са в серия, за да покаже, че заслужава мястото си. Предстоят Гран При на Емилия-Романя, Монако и след това Испания.

Другият пилот на Алфа Таури - Юки Цунода, е 16-и в класирането на пилотите, като два пъти стигна до 10-то място и събра две точки. В другите три състезание до този момент той завърши 11-ти на ръба на точките. Все пак това е значително по-стабилно представяне от Де Врис.