Отборът на Рено във Формула 1 отправи ясно предупреждение до своя пилот Джолион Палмър, че скоро ще трябва да започне да печели точки, ако желае да запази мястото си.

Дотук след 7 старта в кампанията базираният в Енстоун тим спечели едва 18 пункта, като всички те бяха дело на Нико Хюлкенберг. Германецът методично побеждава своя партньор, който се радваше на добра подкрепа, когато отборът се състезаваше като Лотус. Тогава Рено като доставчик на двигатели стоеше твърдо зад 26-годишния британец, но откакто французите отново се върнаха във Ф1 със заводски отбор, събитията се промениха.

Ферстапен обезпокоен за бъдещето на Ред Бул

Самият Палмър призна след Гран При на Канада, че е наясно с напрежението, под което е поставен. За да няма грешки, шефът на Рено Сирил Абитбул още веднъж подчерта колко е важно Палмър също да започне да дава своя принос. „Никой във Формула 1 не е застрахован”, отвърна французина относно бъдещето на британеца.

„Ф1 не е обстановка, където някой може на висок глас да си каже: „В безопасност съм.” До голяма степен нещата опират до два въпроса. От едната страна е Джо, от другата – вторият ни пилот. Точно сега моят фокус е върху Джо. Джо трябва да покаже нещо.”

Див екшън още в първите метри от ГП на Канада

„Фактът е, че той разполага с кола, която може да печели точки, затова е длъжен да влиза в тази зона. Точка по въпроса”, добави Абитбул.