Отборът на Рено си постави изключително амбициозна цел по повод предстоящото Гран При на Унгария. Тимът от Формула 1 обясни, че от „критично” значение да постигне двоен финиш в топ 10 на „Хунгароринг”.

За целта Джолион Палмър ще може да се възползва от новия под, който Рено разработи, а неговият партньор Нико Хюлкенберг използва в Гран При на Великобритания. Палмър изобщо не успя да участва в състезанието, след като хидравличната му система даде дефект по време на инсталационната обиколка.

„Карах с новия под в първата свободна тренировка и всичко работеше добре, така че се радвам, че ще го имам за Будапеща”, каза британецът. „Нико доказа ползите от пода в хода на целия уикенд, като показа силно темпо в квалификацията и състезанието. Вълнуващо е за всички в отбора, понеже изглеждахме конкурентни на останалите ни съперници от средата на таблицата.”

Шефът на Рено във Ф! Сирил Абитбул също отчете позитивните моменти от представянето на „Силвърстоун”. „Показахме, че продължаваме да се подобряваме. Разработките по шасито и по-специално новият под се доказаха като позитивни. За това говорят 8-те точки на Нико, като и двете коли показа силно темпо в квалификациите. От критично значение е да подкрепим това подобрение с двоен финиш в топ 10 на „Хунгароринг”. Искаме да приключим първата половина от сезона положително”, каза французинът.