Макс Верстапен не спира да троши рекорди и записа победа №17 след страхотно пилотиране на пистата в Бразилия.

Нидерландецът взе лидерството от началото и не допусна никакви изненади до самия край.

Втори остана Ландо Норис, а трети се нареди Фернандо Алонсо след невероятна битка и изпреварване срещу Серхио Перес в последната обиколка, след като в предпоследната ролите бяха разменени. Разликата между двамата се оказа от 0.053 секунди.

В загряващата обиколка Шарл Льоклер катастрофира след проблем с хидравликата.

Следващото състезание е на 18-ти ноември в Лас Вегас.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Макс Верстапен стартира днешното състезание на „Интерлагос“ от полпозишън, а зад него останаха Шарл Льоклер и Ланс Строл, който беше изненадата в петък.

Във вчерашния спринт отново Макс триумфира, а Ландо Норис и Серхио Перес допълниха подиума.

Преди година отборът на Мерцедес се представи на най-високо ниво и грабна победата чрез Джордж Ръсел.

Обиколка 1

В загряващата обиколка Шарл Льоклер катастрофира след проблем с хидравликата. Отборът на Ферари преживя кошмар след като монегаскът беше позициониран втори на грида и амбициите бяха много големи.

При самия старт също се стигна до удар. В средата на колоната Кевин Магнусен и Алекс Албон отпаднаха след като и двата болида изхвърчаха от пистата. В центъра на събитията беше и Нико Хюлкенберг, а една от гумите на Магнусен удари задното крило на Даниел Рикардо и постави под въпрос участието му.

В челото Ланс Строл реагира много бавно и Ландо Норис се добра до второто място, а Верстапен спокойно задържа първата позиция.

Малко по-късно състезанието беше преустановено с червен флаг.

Обиколка 4

Макс Верстапен отново направи добър старт и зае първо място. Ландо Норис и Люис Хамилтън влязоха в битка гума до гума, но пилотът на Макларън успя да се предпази. Секунди по късно Фернандо Алонсо натисна и изпревари Хамилтън за третото място.

Обиколка 8

Макларън и Ландо Норис показаха добро темпо и се приближиха до Макс Верстапен. Норис дори опита изпреварване, но не успя да се справи. Последваха няколко бързи тура на нидерландеца и дистанцията се увеличи.

Обиколка 14

Серхио Перес опита маневра срещу Джордж Ръсел и тя се оказа успешна. Пилотът на Мерцедес пробва да контраатакува, но мексиканецът внимаваше и не позволи това да се случи.

Обиколка 17

Перес доказа, че е във страхотна форма този уикенд и достигна до 4-то място. Пилотът на Ред Бул изпревари Люис Хамилтън и подгони Фернандо Алонсо в битка за подиума.

Обиколка 24

Отборът на Алфа Таури извади колата на Гуаню Джоу поради техически проблем.

Обиколка 27

Макс Верстапен и Ландо Норис смениха гуми по едно и също време. Екипите в боксовете не допуснаха грешки и позициите в челото не се промениха.

Обиколка 37

Темпото на Люис Хамилтън спадна рязко. Карлос Сайнц успя да премине пред пилота на Мерцедес, а в същото време Перес се приближи много близо до Алонсо.

Обиколка 47

Много от пилотите влязоха за втора смяна на гумите. Серхио Перес опита да пресече Фернандо Алонсо, а от Астън Мартин веднага отговориха.

Обиколка 56

Макс Верстапен смени за втори път гуми, битката между Алонсо и Перес продължава. Ландо Норис остава прецени да остане по-дълго на пистата.

Обиколка 58

Джордж Ръсел отпада от надпреварата. От Мерцедес съобщиха на пилота, че трбва да прибере колата.

Обиколка 67

Серхио Перес и Фернандо Алонсо водят изумителна битка за третото място. Испанецът с уникална защита успява да задържи преднината си. Последните обиколки ще определят последното място на подиума.