Рекорден брой зрители се очаква да приветстват завръщането на Формула 1 в Канада след двегодишна пауза заради пандемията от коронавирус. Всички билети за  състезанието вече са разпродадени, а организаторите предвиждат около 320 хиляди фенове през трите дни.

Надпреварата за Гран при на Канада ще се проведе този уикенд на пистата „Жил Вилньов“ в Монреал, а сред акцентите се очаква да попадне представянето на екипа на "Мерцедес" и на седемкратния световен шампион Люис Хамилтън (Великобритания), който е с болки в гърба след състезанието в Азербайджан.

„Гърбът ми ме убива“, призна Хамилтън на старта в Баку през миналата седмица.

И той, и съотборникът му Джордж Ръсел, предупредиха, че подскачането на колите застрашава здравето им.

„Не мога да опиша болката, която изпитвах, а в края се молех състезанието да свърши“, добави британският пилот.

В четвъртък той публикува снимка с физиотерапевта си, добавяйки че това е първият ден, в който може да тича след старта в Баку.

Почти по същото време от Международната автомобилна федерация (ФИА) обявиха нова техническа директива, която ще принуди отборите да вдигнат колите си малко по-високо от земята в опит да ограничат подскачането. ФИА съобщи, че намесата идва в интерес на безопасността на пилотите, тъй като прекомерната умора или болка може да доведе до значителни последици.