По-рано тази седмица шефът на Уилямс Джеймс Ваулс бе категоричен, че пилотът на отбора Алекс Албън има договор с британския тим до края на 2025-а година. Въпреки това, бившият отбор на тайландеца Ред Бул продължава с опитите да си върне Албън.

След преминаването си в Уилямс преди две години тайландецът възроди своята кариера и се превърна в един от най-солидните пилоти в средата на колоната. Именно този прогрес, който той демонстрира привлече интереса на големите отбори към него.

Един от тях е именно Ред Бул, който е много вероятно да търси заместник на Серхио Перес в края на годината. Мексиканецът завърши втори в крайното класиране миналия сезон, но разочарова със слабото си темпо и множеството грешки, които допусна.

Изказването на Ваулс от началото на седмицата на пръв поглед изключва възможността Албън да се върне в Милтън Кийнс догодина. От Ред Бул обаче не спират да вярват, че това е възможно и motorsport.com информира, че „биковете“ са отправили друго предложение към бившия си състезател.

Според него, Ред Бул ще има правото първи да преговаря с тайландеца за неговите услуги за сезон 2026. Подобен контракт би доближил тайландеца до връщане във водещ отбор, но крие и рискове, тъй като той е желан и от Мерцедес, където може да заеме позицията на отиващия във Ферари догодина Люис Хамилтън.