Шефът на Ред Бул Рейсингвъв Формула 1 - Кристиан Хорнер, свали шапка на конкурентите от Ферари за трите им поредни победи след лятната пауза. Според британеца в момента „скудерията” е новият еталон за работа на двигателя, макар че това не мина и без забележка по отношение на горивата, които ползват Себастиан Фетел и Шарл Льоклер в колите си.

Докато двете победи на Льоклер на писти като „Спа” и „Монца”, където мощността на двигателя е определяща, донякъде можеха да се прогнозират, то в „Сингапур” всички очакваха битката да бъде предимно между Мерцедес и Ред Бул. Само че Ферари успя да вземе първа двойна победа за сезона, а Ферстапен се добра до третото място, изпреварвайки двата Мерцедеса.

„Ферари очевидно тласкат нещата до границата и ако трябва да помислим, може би част от предимството им се дължи на електрическата мощност. Колкото до двигателя с вътрешно горене, смятам, че там използват някакви доста сочни горива”, заяви Хрнер.

„Вероятно е комбинация от няколко фактора. Подобни промени рядко се дължат на едно нещо.”

„Представянето им беше крайно впечатляващо, сега те са еталонът при двигателите във Формула 1. Мерцедес бяха на върха в течение на 4 и половина година, а сега изведнъж получиха доза от собственото си лекарство.”

„Шапки долу за колегите от Ферари, те намериха начин да извлекат допълнителни конски сили  сега зависи от нас, останалите да намерим начин да скъсим изоставането си”, допълни Хорнер.