Пилотът на Ферари във Формула 1 Шарл Льоклер показа трезво мислене след квалификацията за Гран При на Франция, в която се пребори за правото да стартира зад двете коли на Мерцедес. Монегаскът заяви, че това е бил абсолютният максимум за „скудерията” в съботния ден на „Пол Рикар” предвид настоящия баланс на силите.

Болидите на 5-кратните шампиони при конструкторите превъзхождаха съперниците по категоричен начин, затова не бе учудващо, че битката за първото място се водеше между съотборниците Люис Хамилтън и Валтери Ботас. В крайна сметка британецът завоюва своя 86-и полпозишън с неголяма преднина пред партньора си.

Поставен в този контекст, 21-годишният Льоклер предпочете да търси позитивите в собственото си представяне. „В крайна сметка съм доста доволен от моята последна обиколка. Не беше достатъчно за нещо повече, но трябва да продължим да работим в същата посока, за да сме по-близо до Мерцедес. Успяхме да съкратим част от изоставането, но днес третото място беше най-доброто, което можехме да постигнем”, заяви състезателят на „черните кончета”.

„Определено целта утре ще бъде да опитам атака още в първата обиколка. Стартът ще бъде много важен. Ние сме доста силни на правите, те имат предимство в завоите. Надявам се, че утре ще направим едно добро състезание”, завърши Льоклер.


Не пропускайте нито миг от Гран При на Франция, 8-и кръг от шампионата на Формула 1, в неделя, 23 юни, от 16,10 часа чрез прякото предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!