Пилотът на Ферари във Формула 1 Кими Райконен заяви, че през годините е изградил солидни взаимоотношения със своя съотборник Себастиан Фетел. Финландецът счита, че може да нарече партньора си приятел пред всичко останало и изключи политическия фактор като водещ.

Двамата вече работят рамо до рамо в „скудерията” вече 4-и сезон. Макар че опитният скандинавец все още няма спечелено състезание след завръщането си на Маранело през 2014-а, той все пак 8 пъти се качи на подиума. Това далеч не може да се мери с актива на Фетел, който постигна 4 победи само през 2018-а.

„По-добре е да кажете, че сме приятели, отколкото, че аз съм идиот”, пошегува се 38-годишният Райконен. „Всъщност, и това е вярно, но рядко.”

„Ние винаги сме се разбирали добре. С него тук няма място за политика и други глупости. Просто едно напълно обикновено приятелство. Той е много открит и успехите не са променили тази негова черта. Дори нашите предишни сблъсъци не са тема, за която да се говори, понеже отдавна са обсъдени. След нашата катастрофа в Сингапур през 2017-а нямаше нито дискусия, нито неловка тишина. Той е човек, който може да признае, че е допуснал грешка, а аз съм същият. По-добре е да се работи в приятна атмосфера. Така и колата ни става по-бърза в сравнение с положението, когато двамата се намираме в открита война.”

„Обединява ни една цел: да направим Ферари световен шампион. Конкурираме се един с друг много добре, за да тласкаме тима напред”, допълни Райконен.