Пилотът на Алфа Ромео Антонио Джовинаци призна, че 2020-а година ще е много важен сезон за него и отбора му. 25-годишният пилот се справи много солидно във втората част от сезона, а Скудерия Ферари продължава да следи представянето му, но Джовинаци си осигури оставане за още една година в Алфа.

„Щастлив съм, че подписах с отбора. Израснах много през втората част от сезона и вярвам, че се забелязва това. Последното състезание е в Абу Даби, а моят поглед вече е към 2020-а година. Причината е, че календарът ще е много важен и трябва да се подготвим много добре по време на зимните тестове. Нужно е да сме готови за новата кола”, призна той.

В Бразилия Джовинаци завърши на петото място, което е най-доброто за него през годината. Това стана, след като двете Ферари-та се сблъскаха и отпаднаха от надпреварата. „Случват се такива неща. Състезание е и всеки иска да покаже най-доброто, но е сам, че се сблъскаха съотборници и загубиха много точки. Моята работа беше да съм на ниво и да бъда на правилното място в точното време. Направих го”, завърши Антонио Джовинаци.