Пиер Гасли трудно можеше да повярва след финала на Гран при на Италия, че е спечелил победа във Формула 1. Вихърът от емоции за него и тима му Алфа Таури продължи часове след карирания флаг. Французинът нямаше време дори да говори с най-близките си хора.

„Всичко е такава лудост! Не успях да чуя родителите си, а преди малко видях, че френският президент Еманюел Макрон ми е звънял. Трябва да му върна обаждане“, каза Гасли.

„Съсредоточих се изцяло, когато се върнах в Алфа Таури. Ден след ден, състезание след състезание ставахме все по-добри и по-силни. Този отбор ми даде първия ми подиум във Формула 1 в Бразилия. Сега с момчетата взехме победа – първа за мен в F1. Победа за италиански тим в Италия, на Монца!"

„Аз никога не се отказвам. Винаги съм се борил за всичко в живота си, докато стигнах F1. Беше великолепен ден! В последните няколко обиколки, борейки се да запазя първото място, знаех колко щях да съм разочарован, ако бях загубил. Нямаше да съм щастлив с втора позиция. Дадох всичко от себе си. Последните пет тура бяха толкова напрегнати, 10 пъти едва не се удари… Гумите ми бяха свършили, а толкова силно желаех победата. Все още ми е странно като чуя, че съм победител във Формула 1. Огромно благодаря на всички във Фаенца и Бистър. Благодаря на всички.“

След церемонията на подиума той остана известно време, седнал на стъпалата на почетната стълбичка.

„Толкова неща ми минаха през ума… Знам, че тези моменти отлитат страшно бързо. След Бразилия миналата година си мислех колко искам пак да се кача на подиума, просто да изпитам отново тази емоция. Беше изумително. Исках да си дам момент да осъзная ставащото. Исках да накарам съзнанието си да се наслади на мига. Щеше ми се и тифозите да са там, да усетя тяхната енергия, макар че и така имаше толкова много чувства.“


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.