Победата на Себастиан Фетел в Гран При на Бахрейн беше супер резултат от гледна точка на "скудерията", но медалът имаше и своята не толкова блестяща страна - инцидента в бокса, при който Кими Райконен прегази един от механиците си.

Франческо Чигарини бе част от екипа, който отговоряше за смяната на задна лява гума, а недобра комуникация доведе до по-ранното освобождаване на Райконен. Филнандецът потегли бързо, а същото колело мина прз левия крака на механика и го строши. Впоследствие Чигарини бе откаран в болница, където се подложи на успешна операция.

Експертът на "Ф1 токшоу" Момчил Манчев обясни, че и пострадалият Чигарини е допуснал грешка, каквато всички механици се стараят да избягват. "Част от протокола за за обслужване на автомобилите касае механиците да не застават пред гумата по посока на движението на колата", разясни той. "Колата може по погрешка да бъде изстреляна, както е в случая, може пилотът да допусне грешка, може колелата да се завъртят. Никой никога не знае. Знае се обаче, че ако колата потегли, тя ще го стори само в една посока."

"Оттук нататък, според мен, ще има по-малък брой рекордни стопове. Всички ще се стараят да са бързи, но разумно бързи. Има нещо важно, което не бива да пропускаме - реално това е трети инцидент със задна ос на машина на Ферари. Двата Хаас в Австралия, а сега състезание по-късно и при заводския отбор на Ферари", допълни Манчев.