Отскоро бившият пилот от Формула 1 Фелипе Маса от известно време води преговори с доскорошния си тим Уилямс за завръщане в шампионата. Според информациите в английските медии тимът е предложил 5 милиона паунда, за да разчита на бразилския ветеран през 2017 година.

Случващото се в последно време все по-явно индикира, че Уилямс ще загуби голямата си звезда Валтери Ботас. Мерцедес отчаяно иска финландеца в редиците си като съотборник на Люис Хамилтън след оттеглянето на Нико Розберг. 35-годишният Маса се канеше да стане телевизионен репортер и дори проведе разговори с няколко медии. Сега обаче плановете му могат да се променят, тъй като от Уилямс искат по-опитен състезател до новака Ланс Строл, който със сигурност ще дебютира през следващата кампания.

Говори се, че основният спонсор на тима - „Мартини“ играе главна роля в това отношение, тъй като компанията смята, че двама състезатели под 25-годишна възраст не представляват интерес от гледна точка на маркетинга. Затова и оттам предлагат 5 милиона паунда на Маса да изкара още един сезон в падока.