Оттеглилият се световен шампион във Формула 1 Нико Розберг получи поредно признание след страхотния си сезон през 2016 година. Германецът бе избран за Пилот на годината от най-големия автомобилен клуб в Европа – ADAC.

31-годишният състезател присъства на специална церемония в Мюнхен, за да приеме приза. „Това беше невероятно изживяване, което имах щастието да споделя с моите приятели и семейство, както и с моя отбор – моето семейство в моторните спортове“, коментира трогнатият Розберг. „Беше нещо велико и завинаги ще пазя спомена в моето съзнание. В момента просто съм много щастлив“, допълни той.

Розберг си гарантира титлата с второ място във финалното състезание за кампанията – Гран При на Абу Даби. Така той повтори успеха на своя финландски баща – Кеке Розберг, който стана шампион с Уилямс през 1982 година. Нико стана и първият германски пилот, който печели титлата с германски автомобил.

„Мога да кажа, че чувствам мисията си напълно завършена. Беше перфектният момент да си кажа: „окей, това беше“. Щастлив съм от моята кариера и сега ще насоча вниманието си към други неща. Ще отделя повече време на семейството си, което е важно за мен“, допълни Розберг.