Действащият трикратен световен шампион Макс Верстапен спечели втори последователен полпозишън от началото на сезона във Формула 1. Нидерландският пилот изпревари конкуренцията за дебютен полпозишън от четвъртия опит в Джеда, Саудитска Арабия, както и още един след този в Бахрейн на старта на кампанията.

Ред Бул можеше да има двоен повод за радост, но Шарл Льоклер с Ферари се намести между Верстапен и Серхио Перес. "Това беше една прекрасна квалификация. Болидът беше на релси. Много добра работа", бяха първите думи на победителя в днешната квалификация.

По-рано днес стана ясно, че Карлос Сайнц пропуска последните два дни в Саудитска Арабия поради апендицит. Той бе заменен в "Скудерията" от 18-годишния Оливър Беърман, който отпадна по-рано в квалификацията при дебюта си във Ф1, но се представи на ниво и прикова погледите. В топ 10 влязоха още Фернандо Алонсо (Астън Мартин), Оскар Пиастри и Ландо Норис (Макларън), Джордж Ръсел и Люис Хамилтън (Мерцедес), Юки Цунода (Хонда) и Ланс Строл (Астън Мартин).

Състезанието за Голямата награда на Саудитска Арабия е утре вечер, 9 март, от 19:00 часа българско време и ще може да го проследите на живо в сайта Gong.bg. Картината пък ще бъде предложена от DIEMA SPORT 3.