В началото на октомври се навършват пет години, откакто най-великият пилот в историята на Формула 1 Михаел Шумахер обяви оттеглянето си от спорта. И около тази годишнина се изсипаха куп послания на подкрепа към легендарния германец с пожелания за пълно възстановяване. 

Синът на Шумахер: Целта ми е Формула 1

Само година след отказването си той претърпя ужасен инцидент на ски-ваканция във Франция и оттогава не е контактен. Семейството му тотално затвори достъпа до всякаква информация за него, искайки да запази личния му живот от посегателства. 

Музеят на Шумахер ще отвори врати през 2018 година

И в навечерието на тази годишнина се появиха какви ли не недоказани и непотвърдени от никого новини за състоянието му. Румънски и руски медии публикуваха информации, че той се е стопил с 30 кг и дори се е смалил с 15 см, изпадайки отново в кома. 

Екълстоун: Искам да запомня Шуми какъвто беше преди

Но семейството на Шуми категорично отказва да даде информация за него, а от там обявиха, че всяка новина за неговото здраве, която не излиза от най-близкия му семеен кръг, е чиста проба лъжа и разпространяващите я ще бъдат съдени. Така че по всичко личи, че това са измислици. 

Мислиш си, че познаваш Формула 1?