Отборите от Формула 1 посрещат по-ентусиазирано от пилотите дългата априлска пауза през сезона, който ще продължи рекордните 23 състезания, съобщава агенция „Ройтерс“.

Третият кръг от шампионата се проведе през изминалия уикенд в Австралия, а следващото състезание от календара на Формула 1 ще бъде в Азербайджан в края на месеца. Феновете ще трябва да почакат до 28-30 април, а паузата се получи заради отмяната на кръга в Китай.

Състезанието в Шанхай първоначално бе насрочено да 16 април, но бе изключено от календара за четвърта поредна година заради строгите местни ограничения, наложени покрай пандемията от коронавирус.

„Не искам такава пауза, защото знаете кое състезание липсва“, коментира пилотът на Алфа Ромео Чжоу Гуаюи, който е и единственият китайски състезател във Формула 1.

Gulliver/GettyImages
79 снимки

„Малко е странно да имаме три седмици без състезания, особено толкова рано през сезона“, заяви двукратният световен шампион от Ред Бул Макс Верстапен, който в Мелбърн постигна втората си победа от три старта от началото на сезона и трета за този тим.

„Предпочитам да продължим да се състезаваме“, съгласи се и Фернандо Алонсо от Астън Мартин, който завърши трети в трето поредно състезание.

„Но почивката ще даде възможност да се подготвим за следващия старт и да анализираме първите три състезания. В моя случай става дума за нов отбор, така че има някои неща, които да анализираме, така че ОК. Но все пак е по-добре да сме на пистата“, добави Алонсо.

„За ситуацията, в която сме като отбор, паузата ще ни даде възможност да работим максимално по подобренията на автомобила“, смята Шарл Льоклер от Ферари.

„Казах на момчетата да го карат по-спокойно в следващите три седмици. Тази възможност за малка почивка е добра, тъй като сезонът ще бъде тежък“, заяви босът на Хаас Гюнтер Щайнер.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова