Пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц ще дебютират като озвучители в предстоящата компютърна анимация „Светлинна година“ на компаниите Дисни и Пиксар.

Двойката състезатели на Скудерия Ферари ще озвучава двама герои в допълнителния филм „Играта на играчките.“ Той ще разкаже историята на Бъз Светлинната година. Това е героят, вдъхновил така наречената играчка. Легендарният космически рейнджър е блокиран на враждебна планета на 4.2 милиона светлинни години от Земята.

Льоклер и Сайнц озвучиха италианската и испанската езикова версия на продукцията. Техните персонажи ще бъдат запазени в тайна до излизането на филма по кината следващия месец.

„Това беше първото ми озвучаване„, казва Льоклер. „Имах беше съвсем различно преживяване от това, което съм правил в миналото. Беше малко странно и много по-трудно, отколкото си мислех.“

„Беше страхотно приключение. Нямам търпение да видя крайния резултат. “

За да разберат кой герои са озвучени от Льоклер и Сайнц, феновете ще трябва да изчакат премиерата на филма. Тя ще бъде в средата на месец юни.

Анимационното студио „Пиксар„, основано от покойния Стив Джобс и придобито от „Дисни“ през 2006 г. , в миналото отново се е обръщало към звездите на F1, за да дадат гласовете си на различни герои.

Люис Хамилтън и Себастиан Фетел  са участвали във франчайза „Колите.“ Двамата световни шампиони озвучаваха героите на родните си езици.

„Да изляза в космоса, както направи Бъз, определено е една от мечтите ми. Това е цел, която може би някой ден ще изпълня“, обясни Льоклер.

Междувременно състезателят на Ферари се надява, че този уикенд в Монако ще бъде на седмото небе от щастие и се надява най-накрая да прекрати лошия късмет, който го преследва в Княжеството откакто е започнала състезателната му кариера.