Шефът на американския тим Хаас – Гюнтер Щайнер, потвърди, че има топ-пилоти, които имат интерес да карат за малкия тим. Хаас изпитва известни проблеми през четвъртия си сезон, след като твърдението е, че основната причина са гумите на Пирели. По всичко личи, че Ромен Грожан ще напусне отбора след края на сезона, но шефът Щайнер потвърди, че Хаас няма да има проблеми да намери заместник, на който и да било пилот, тъй като отборът е привлекателен.

„Винаги срещаш трудности в моторните спортове, но мисля, че нашите хора работят усърдно и ще намерят точните решения”, сподели Щайнер пред Ekstra Bladet.

„Има много пилоти, които искат да се състезават за нашия отбор. Това значи, че не сме никак слаби”.

Информациите са, че Естебан Окон или Нико Хюлкенберг биха се състезавали за отбора, а Грожан оваканти мястото за сезон 2020.

Без да споменава имена, Щайнер коментира: „Пилотите идват и говорят с нас, така че сме по-живи от всякога. Имаме да се справим с няколко предизвикателства, но сме тим, който израства, а тежките периоди спомагат това да стане още по-бързо. Сега са само преговори, така че ще трябва да почакаме малко”, завърши Гюнтер Щайнер.