Битката за третото място при конструкторите в тазгодишния шампионат на Формула 1 е значително по-ожесточена от тази за титлите. Преди Гран при на Турция разлика в активите на Рено, Макларън и Рейсинг Пойнт практически нямаше. След надпреварата на пистата Истанбул парк обаче френският тим изостана. 3 кръга преди края на първенството заема третото място със 154 точки. Макларън е на 5 точки зад съперниците от Силвърстоун. Рено пък изостава с 13 точки от тима от Уокинг. Въпреки това Даниел Рикардо е убеден, че Рено все още може да се пребори за класиране в топ 3 тази година.

„Със сигурност сега сме назад, но все още е изпълнимо. Остават три надпревари. Ако имаше само една или две, щях да съм по-песимистично настроен. Но все още можем да се справим“, заяви Рикардо.

Той не скри, че резултатът на Рено от Турция горчи на целия тим. Отборът взе едва 1 точка за десетото място на австралиеца.

„Не можем да отречем, че е неприятно. Стартът бе добър, но се оказах в сандвич между Естебан Окон и Люис Хамилтън. После на моменти имахме темпо, но не бе постоянно. Това бе най-големият проблем. В един момент рейс инженерът ми каза, че съм сред най-бързите на трасето, а две обиколки по-късно гумите приключиха. Просто нямахме добро състезателно темпо, за да се надбягваме с когото и да е. Но при три оставащи надпревари имаме шанс. И там ще се случват много неща, макар че състезанията ще са на сухо. Първи завой в Бахрейн е тесен и може би Серхио Перес и Ланс Строл ще се гонят един друг!“, допълни Рикиардо.