Ако трябва да опишем настоящото положение на Себастиан Фетел във Ферари, то "розово" съвсем няма да бъде сред епитетите. След звучния успех на неговия съотборник Шарл Льоклер в Гран При на Италия, не е учудващо, че местните медии съвсем не бяха впечатлени от 13-ата позиция на германеца, дошла след поредната му нелогична грешка.

Съвсем логично въпросът за бъдещето на 32-годишния германец стои повече отвсякога на дневен ред. Фетел има още година по договора си със "скудерията", но вече не изглежда така сигурно, че ще остане там до края. Последните развития вътре в отбора и възхода на Льоклер определено дават основания на четирикратния световен първенец да се чувства най-малкото некомфортно както във вътрешната структура, така и зад волана на болида, който очевидно не пасва на пилотския му стил.

Все по-сериозна сила набират слуховете за евентуално завръщане на Фетел в Ред Бул, макар д-р Хелмут Марко да отрече. В същото време Хаас отложи с още малко обявлението за уж сигурното пристигане на Нико Хюлкенберг от Рено. Ако американците не обявят сделка с опитния германец, то би ли било възможно догодина Ферари да сформира дует Льоклер-Хюлкенберг? Още размисли по тази тема вижте във видеото от "Формула 1 Токшоу".