Огромната радост на Люис Хамилтън след сензационната победа в Гран При на Германия може да се окаже прибързана!

Световният шампион изненада всички като спечели надпреварата на "Хокенхаймринг", стартирайки от 14-а позиция, но се възползва от дъжда и отпадането на Себастиан Фетел, за да триумфира.

Едно невнимателно действие на Хамилтън обаче може да му отнеме успеха. BBC информира, че след състезанието комисарите на състезанието разглеждат внимателно ситуация на опасно шофиране от британеца.

Става дума за ситуация в края на състезанието, когато под дъжда световният шампион се бе запътил към бокса за смяна на гуми, но в последния момент промени решението заради влизането на колата на сигурността и с рязък завой се върна на пистата, с което пое лидерството.

Правилниците на Формула 1 казват, че "преминаването на линията, разделяща входа за боксовете и пистата от кола, влизаща в бокса, е забранено."

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Самият Хамилтън е дал своите обяснения за случилото се пред комисарите и сега се очаква тяхното решение.

Ако Хамилтън получи наказание от 5 секунди, то той ще се смъкне до второ място, а ако получи 10-секундно наказание, ще бъде едва четвърти.