Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф заяви, че не изпитва никакъв комфорт от огромната преднина, която неговият пилот Люис Хамилтън има в генералното класиране на шампионата. Австриецът посъветва своята звезда да се отнася към събитията по същия начин, при все че британецът води с 40 точки пред най-големия си конкурент Себастиан Фетел (Ферари).

33-годишният Хамилтън спечели 3 от последните 4 състезания, докато серия от грешки на „скудерията” и Фетел ги поставиха в много трудна позиция. До края на сезона остават 6 състезания, което значи, че все още нищо не е решено предвид факта, че всеки от двамата потенциално може да отбележи още 150 точки.

„По-добре е да разполагаш с преднина, отколкото да я нямаш, но все пак до края има достатъчно брой налични точки”, коментира Волф.

„При нас не съществува никакъв наивен оптимизъм относно ситуацията. В Мерцедес се вълнуваме от битката, каквато без съмнение ще получим в следващите 6 старта. Ще продължим да се концентрираме върху всяка отделна сесия в опит да оптимизираме колата във всички области. Гоним единствено победи.”

Сезонът във Формула 1 продължава с Гран При на Русия. „Имаме добри постижения в Сочи, но знаем, че Ферари и Ред Бул ще дадат всичко от себе си, за да прекъснат нашата победна серия. Трябва да се борим усилно както всеки път, за да отнесем у дома максимален брой точки”, допълни Волф.