Шефът на Макларън във Формула 1 Зак Браун заяви, че е приел ултиматума на своя пилот Фернандо Алонсо през следващия сезон да му предостави шампионска кола.

Днес двукратният световен шампион претърпя пореден провал в петъчните тренировки, този път преди Гран При на Испания. Алонсо прекара броени минути на трасето, преди двигателят му да откаже, а ветерана реши да се отдаде на тенис, с който да уплътни времето си.

„Напълно разбирам неговата позиция. Алонсо е двукратен световен шампион, който се стреми към трета титла. Това може да се случи само с кола, която е годна да печели“, коментира Браун.

„Както сам каза, Фернандо ще се радва да остане в Макларън. Осигуряваме му всички условия и той се наслаждава на дните си тук. Сега трябва да му предоставим и шампионска кола.“

„Седейки днес в Барселона, малко трудно можем да кажем кога ще се случи това. Видяхме, че другите доставчици на двигатели направиха сериозен прогрес в хода на сезона. Както се разбрахме, той ще изчака до лятната пауза, каквато е и нашата договорка“, допълни американецът.