Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо заяви, че няма никакъв проблем с 14-ото си място в квалификацията за Гран При на Франция. Съкрушителният резултат дойде само седмица след триумфа на испанеца с тима на Тойота в „24-те часа на Льо Ман”.

Несгодите на британския тим и по-специално за испанеца продължават вече трето състезание поред. В предишните две (Монако и Канада) Алонсо не успя да финишира, след като техниката го предаде в най-лошите традиции, които Макларън установи през последните години. Днес двукратният световен шампион не успя да прескочи дори първия етап от квалификацията – нещо, което се случва на отбора за първи път през 2018-а.

„Не чувствам нищо, само нормалността”, заяви Алонсо. „От лична гледна точка, правя всичко по силите си.”

„Това е Формула 1. Трябва ти точния пакет за точната писта. Последните няколко състезания не бяха добри за нас, но въпреки всички бедствия сме седми при конструкторите. Явно все пак правим и нещо правилно.”

„Държахме се почти добре в петък и последната ни бърза обиколка беше сносна, но в нито един миг не разбрахме колко бързи са другите отбори. Днес имахме нашите си трудности. Четирите ми обиколки бяха добри, с две десети от секундата по-добри от тези на съотборника ми (Стофел Вандоорн – б.р.), който е печелил няколко състезания тук (визира сериите GP2 и GP3 – б.р.). Така че нещата са такива, каквито са”, заключи Алонсо.