Победителят в Гран При на Унгария Оскар Пиастри бе много доволен от своя успех и коментира двойната победа на "МакЛарън" след края на състезанието.

"Това е денят, за който мечтая от дете – да стъпя на подиума във Формула 1. Състезанието бе ненужно усложнено, но е хубаво, че нещата се наредиха. Невероятно е да се състезавам за „Макларън“, не мога да им благодаря достатъчно за шанса. 18 месеца след нашето партньорство започнахме да печелим", заяви той.

"Колата е истински звяр, много е бърза при всякакви условия. Контролирахме цялото състезание, усещането е невероятно да си гарантираме първите две позиции. Не знам от кога отборът не беше имал двойна победа. Колкото по-дълго бе оставено за финала, толкова по-изнервящо беше, но това беше правилното решение и бяха заръки на отбора. Бях в правилната позиция, много добър резултат за отбора", добави пилотът на "МакЛарън".

"Надявам се това да е само началото. Има много неща, върху които да работя. Ще се насладя на всяка победа. Отборът ми дава невероятна кола и нямам думи да им благодаря. Надявам се да имам още много победи. Доказахме, че можем да бъдем бързи на всяка писта. Във всякакви условия сме сред първите места", завърши Оскар Пиастри."