Изпълнителният директор на Мерцедес Тото Волф ще продължи да води отбора във Формула 1 през следващите три години, това обявиха официално от германската автомобилна компания.

Освен оставането на австриеца на поста ръководител на отбора както и изпълнителен директор, от компания също обявиха и продажбата на 1/3 от акциите в тима на „INEOS“, който от началото на тази година е един от спонсорите на тима. След тази продажба собствеността на отбора ще бъде поделено наравно между „INEOS“, Волф и Мерцедес.

„Щастлив съм да започна тази нова страница за отбора на Мерцедес. Този отбор е като семейство за мен. Преминали сме през толкова много заедно и не мога да си представя да работя с други хора в този спорт. Щастлив съм, че продължаваме заедно в тази нова ера“, сподели Волф.

Самият той се присъедини към немския тим през 2013 година, като година по-късно той наследи Рос Браун на поста ръководител. Под негово ръководство Мерцедес спечели седем поредни титли при пилотите и конструкторите в турбо-хибридната ера на Формула 1.