Формула 1 ще се завърне в Лас Вегас следващата година, като състезанието ще се проведе на известната писта „Лас Вегас Стрип“. Гран При-то ще се проведе в събота вечер през месец ноември, като пистата ще минава покрай някои от най-легендарните забележителности, хотели и казина в града.

Трасето е дълго 6,1 км, като максималната скорост се оценява на над 341 км/ч. Ще има общо 50 състезателни обиколки в три основни сектора и 14 завоя, включително последователни високоскоростни такива и един участък с шикан.

„Това е невероятен момент за Формула 1, който демонстрира огромната привлекателност и растеж на нашия спорт с трето състезание в САЩ. Лас Вегас е дестинация, известна по целия свят със своето вълнение, гостоприемство, тръпка и, разбира се, известния „Стрип“. Няма по-добро място за състезания във Формула 1 от световната столица на развлеченията и нямаме търпение да бъдем тук следващата година“, заяви президентът и главен изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали.

Неоновите нощи на Лас Вегас ще бъдат фон за третото състезание от Формула 1 в САЩ заедно с Гран При на Маями и Тексас.

Вегас вече беше домакин на две Гран При-та във Ф1 през 80-те години на миналия век, но вместо на „Стрип“, те се състояха на паркинга на хотел „Caesars Palace“.