Макларън не успя в иска си да оспори наказанието на Ландо Норис от Гран При на САЩ. Бриртанският тим се възползва от правото си да поиска преразглеждане на спорната ситуация между Норис и Макс Верстапен от финала на състезанието в Остин миналата неделя. Той настъпи в 52-ата обиколка, когато британецът атакува своя съперник в битката за третото място в спирането на 12-ия завой.

Ландо, обаче, беше принуден да направи своята маневра от външната страна на кривата, което позволи на неговия съперник да се защити много агресивно. Верстапен стори именно това и с много късното си спиране принуди Норис да излезе от пистата, която самият той напусна. Това, обаче, не попречи на Норис да завърши атаката си извън пределите на трасето и съответно беше наказан с пет секунди за печелене на предимство извън пистата. Това решение породи много дискусии в последните дни, свързани с правилата за битките гума до гума и това кой какви права има при тях.

Според най-новите инструкции, като защитаваща се кола, Верстапен беше напълно в правото си да избута своя съперник от пистата, независимо от факта дали той остава на нея, или не. Това е така, тъй като заради много късното си спиране нидерландецът реално стига първи до върха на завоя, което му дава предимство.

В своята аргументация пред стюардите на Гран При на САЩ, които се събраха на видео конференция във вчерашния ден, от Макларън заявиха, че според тях Норис е изпреварил Верстапен преди зоната за спиране, което превръща Верстапен в атакуваща кола. Те също така предоставиха като доказателство и документа (документ №69 от уикенда в Остин), с който стюардите обявяват наказанието на техния пилот, който според тях съдържа грешка, отново свързана с определение коя кола е атакуваща и коя се защитава.

Очаквано, обаче, беше решено, че Макларън не предоставя „нови и съществени доказателства, които не са били на разположение на стюардите при взимането на тяхното оригинално решение“. Така искът на британския тим беше отхвърлен и резултатите от Гран При на САЩ се запазват с Верстапен на подиума на трето място, а Норис на четвъртата позиция.