Закъсалият финансово тим на Заубер вече има нови собственици. Миналата седмица бе обявена сделката с швейцарската фирма Лонгбоу Файнънс. Създателят на тима и вече бивш собственик Петер Заубер вече няма да е президент, а на неговото място ще застане Паскал Пичи, който е в борда на директорите на новия собственик.

Сделката осигурява съществуването на отбора, който имаше огромни финансови трудности през този сезон и бе затруднен да плаща заплатата на служителите си. Заради липса на пари Заубер пропусна и двата теста по време на сезона. Отборът е последен в класирането без спечелена точка. Сделката запазва работата на 330 работници, които се грижат за отбора.

Самият отбор е създаден през 1993 г. от Петер Заубер, който за втори път продава своето създание. През 2005 г. той продаде тима на БМВ. Именно в периода с немските двигатели дойде и единствената победа. През 2008 г. Роберт Кубица триумфира в Канада. Заубер откупи тима обратно от БМВ преди шест години и тогава немският концерн напусна Формула 1.

Подробности вижте във видеото от предаването „Формула 1 токшоу“ по DIEMA SPORT 2.