Новакът във Формула 1 Стофел Вандоорн коментира, че главната му цел в дебютната кампания не е да спечели повече точки от далеч по-именития си съотборник в Макларън Фернандо Алонсо.

Белгиецът ще заеме мястото на Дженсън Бътън, който се оттегли в края на миналия сезон. Въпреки че има само бегъл опит в състезанията от подобно равнище, в отбора имат големи очаквания към 24-годишния състезател заради безспорния му талант.

Вандоорн дебютира във Формула 1 в Бахрейн през миналия сезон, когато трябваше да смени контузения Алонсо. С това заслугите му не се изчерпаха, а младокът донесе впечатляващо 10-о място.

„За мен самият ще бъде погрешно да се концентрирам изцяло върху Алонсо“, коментира Вандоорн пред motorsport.com. “Смятам, че основната цел е да върнем Макларън-Хонда обратно в челото. Върху това ще наблегнем.”

“Едва след това за мен самия ще е важно да извличам максимума от всяка ситуация, да не допускам глупави грешки и да се уверя, че всичко се движи във вярната посока. Когато успея да сторя това, обикновено постигам добри резултати. Ето това ще е моят фокус”, заяви белгиецът.