Карлос Сайнц заяви категорично, че в договора му няма условие за статут на втори пилот в тима на Ферари. Той подписа двегодишен контракт със Скудерията и догодина ще заеме кокпита, който Себастиан Фетел ще освободи в края на 2020 година. Испанецът сподели пред радио в родината си, че възприема всички останали състезатели на трасето като съперници.

"Не съм подписал нищо, в което да е посочено, че съм втори пилот. В договора ми пише, че интересите на отбора са най-важни", заяви Сайнц.

„Никъде обаче няма нищо за условие да помагам някому. Разбира се, че ще се боря Ферари да печели състезания. Но аз възприемам всички останали пилоти като съперници, цветът на автомобилите им няма значение. Убеден съм, че ако възникне сложна ситуация ще бъде взето правилно решение. Не се притеснявам.”

„Дали ще получа отстъпка, ако реша да си купя Ферари? Ще питам като отида в Маранело. От Макларън ми дават кола, която подменят на половин година. Що се отнася до цвета, то допадат ми тъмни варианти – не обичам да се откроявам.”