Люис Хамилтън публикува в профила си в Инстаграм пост, че не прави „никакви опити” да напусне „дрийм тима” на Мерцедес. След това обаче изтри съобщението. Това стана повод за поредната порция спекулации около неговото бъдеще.

Според британския вестник Сън миналата седмица преговорите за преминаване на шесткратния световен шамион във Ферари на практика са се провалили, защото Себастиан Фетел се е договорил с Матия Биното за нов контракт. Договорите и на Себ, и на Люис изтичат в края на сезона и в мъртвото време без състезания темата за евентуални трансфери е сред най-често коментираните.

Изтриването на съобщението от Хамилтън обаче е любопитен факт, защото според мнозина означава, че нищо не е напълно финализирано

Постът на Люис бе със следното съдържание: „Преди всичко не мечтая да прелетя в друг отбор. Аз съм с екипа си мечта. Второ, нищо не ми пречи, тъй като не се готвя да ходя някъде. Аз съм с хората, които ги е грижа от първия ден. Ние сме най-добрият отбор!”

Преговорите на Люис с Мерцедес се водят от месеци и въпреки предизвиканата от COVID-19 криза той е в постоянна връзка с екипа и говори често с шефа на тима Тото Волф. Австриецът обаче купи сериозен дял в Астън Мартин и се смята, че почти сигурно след края на сезона ще напусне Бракли. В сложната ситуация около световната пандемия не е ясно и бъдещето на Мерцедес в спорта. Съществуващата динамика е толкова голяма, че в рамките на броени часове може да е настъпила промяна в разговорите на Люис и тима и това да е довело да реакцията на пилота, анализират британски експерти. Не се изключва и възможността за техническа грешка, но се смята за много малко вероятна.