Германският пилот Нико Розберг смята, че по-големият опит на бившия му съотборник в Мерцедес Люис Хамилтън може да се окаже решителен в борбата за титлата във Формула 1. Според него единственият шанс на съперника му Макс Ферстапен е, ако пилотът на "Ред Бул" атакува максимално слабостите на британеца.

Два кръга преди края на сезона холандецът Ферстанеп има едва осем точки аванс пред стремящия се към осма титла Хамилтън, а този уикенд е състезанието на чисто новата писта в Саудитска Арабия.

"Емоционално бих казал, че трябва да бъде Люис", отговори Розберг, когато бе запитан от репортер на Редакционснетцверк Дойчланд кой ще стане световен шампион.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

"Ясно е, че на Макс няма му е лесно, защото той за пръв път е в подобна ситуация. Освен това той се изправя срещу пилота с най-много успехи в историята на Формула 1. Само заради това той заслужава огромно уважение", каза 36-годишният Розберг, който напусна Формула 1 през 2016 година, веднага след като спечели единствената си световна титла и в много обтегнати отношения със съотборника си Хамилтън.

"Ако Макс иска да стане световен шампион, той трябва да използва всяка слабост на Люис, който понякога губи мотивация. Макс трябва да атакува максимално съзнанието на съперника си", коментира още Розберг.

Ферстапен може да спечели световната титла още този уикенд, ако вземе с поне 19 точки повече от Хамилтън.