Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще пропусне първата свободна тренировка в петък преди неделното Гран при на Франция, обяви шефът на Мерцедес Тото Волф.

Мястото на британеца ще бъде заето от нидерландеца Ник де Врис.

"Ник ще заеме мястото на Люис по време на първата тренировка като част от програмата за млади пилоти. Искаме да видим как се справя той", коментира Волф.

27-годишният Де Врис спечели титлата във Формула 2 през 2019 година, а през миналата година триумфира във Формула Е. По-рано този сезон той кара в първата тренировка преди Гран при на Испания за тима на Уилямс на мястото на Алекс Албон.

За Хамилтън предстоящото Гран при на Франция ще бъде под номер 300 във Формула 1, а Волф е уверен, че той или Джордж Ръсел отново ще успеят да се качат на подиума след трудния старт на сезона и изоставането спрямо тимовете на Ред Бул и Ферари.

"В първите седем старта записахме три подиума, но сега сме в серия от четири в последните четири състезания. Доволен съм от инерцията, която набираме, но тя е резултат от гигантските усилия на всички в тима", каза Волф.