Пилотът на Форс Индия Серхио Перес призна, че отношенията му с неговия вече бивш съотборник Естебан Окон никога не са били страхотни през двата им сезона заедно.

Французинът Окон стана част от базирания в Силвърстоун тим през 2017 година, като замени преминалия в Рено Нико Хюлкенберг. Още тогава двамата имаха търкания на пистата, а ситуацията започна да стана неконтролируема в Канада, когато Перес отказа да пропусне по-бързия Окон пред себе си и го лиши от шанс да се бори за място на подиума.

По-късно имаше контакт помежду им както в Баку, така и на „Спа” в Белгия. По-рано през тази година двамата се удариха в откриващата обиколка от Гран При на Сингапур, а това извади Окон от състезанието.

От 2019-а партньор на Перес във Форс Индия – или Рейсинг Пойнт, както ще е новото име на отбора – ще бъде Ланс Строл, чийто баща е новият собственик на тима. „Как минаха последните ми две години с Окон? Ако трябва да бъда честен, в нито един момент не бяха страхотни. Не бяха най-добрите”, заяви мексиканският пилот.

„И двамата сме големи професионалисти и не прекарваме много време извън колата, така че беше доста еднотипно. Бих казал, че с предишните си съотборници съм имал много повече отношения извън пистата.”

„Беше точно така с Хюлкенберг. Винаги е трудно, защото сме много конкурентни, а изведнъж, когато вече не сме съотборници, връзката ни става много по-добра. Всичко зависи. Има пилоти, които не могат да разделят състезанията и всичко друго, което се случва извън колата. Всеки човек е различен”, допълни Перес.